VeeTee

VeeTee

VeeTee

Härligt gott ris som håller sig fräscht under lång tid i rumstemperatur och tillagas på minuten i mikrovågsugnen. Det låter som en utopi, men vi är en stark utmanare till de varianter av förkokt ris som just nu finns på den svenska marknaden. Med skicklighet, kunskap och lång erfarenhet av att arbeta med råvaran kan VeeTee erbjuda ett ångkokt och luftigt ris i en smart lösning där riset redan är portionsförpackat. Hos oss finns tre rissorter redo att erbjudas i matbutiker, gym, lunchresturanger och hälsokostaffärer.

-

VeeTees Story

VeeTees vision är att vara en nyckelaktör på den internationella livsmedelsmarknaden i de länder där vi verkar, erkänd för att öka tillgängligheten till kvalitetsanpassad internationell mat, levererad med enkelhet för att locka konsumenter på alla nivåer av kulinarisk expertis.

Att tillverka produkter av högsta kvalitet till våra kunder och konsumenter är vårt enda fokus Vårt ansvar gentemot allmänheten är av största vikt och vi investerar ständigt i våra tillverkningsanläggningar för att förbättra både produktkvalitet och effektivitet, samtidigt som vi säkerställer att vi uppfyller livsmedelsindustrins stränga säkerhetskrav. Strikta kvalitetsstyrningsprocesser säkerställer att våra produkter uppfyller livsmedelsindustrins högt ställda hälso- och säkerhetskrav. Veetee tillhör organisationerna Organic Soil Association, Federation of European Rice Millers och är BRC- och Kosher certifierad.


1987 Introduktion: Moni Varma, vår grundare. Moni influeras av flera familjeägda risgårdar i Indien till att starta VeeTee Rice i norra London

1992 Från små frön: Moni bestämmer sig för att etablera en VeeTee-fabrik i Indien för att få en fysisk närvaro i det land där allting började och där mycket av det skördade riset odlas.

2000 Vi ger tillbaks: För att uppmuntra och stödja människor och samhällen inrättas ett fröprojekt. Detta innefattar utsäde och ett återköpsarrangemang med lokala jordbrukare.

2001 Expansion och odling: Ett ganska bra år för Masters of Rice, eftersom VeeTee blir en av de största risleverantörerna till den brittiska detaljhandeln och gör inköp av den nyligen etablerade ekologiska risodlingen i Indien.

2003 Catering till alla: Divisionen VeeTee Food Service startar i Storbritannien och VeeTee säljer nu ris till restaurangbranschen.

2005 En unik tillverkare: Året då VeeTee Foods Ltd grundades, tillsammans med en investering på 20 miljoner pund i en unik tillverkningsanläggning. Ingen annan använder ånga för att tillaga sitt ris.

2007 Mästerlig produktion: En fin utmärkelse från The Grocer. Nämligen ”New Product Award” för VeeTee som vann i hård konkurrens eftersom det använde en banbrytande produktionsmetod som helt levde upp till sitt löfte.

2008 Som om inte det var nog: Finalist in The Grocer Branded Excellence Awards 2008, Finalist in The Grocer Gold Awards 2008

2009 Utökat sortiment: För första gången utökas vårt mikrovågsutbud till att omfatta smaksatta receptprodukter.

2011 Ökad kapacitet: En andra produktionslinje installeras hos VeeTee Foods, vilket fördubblar kapaciteten för att tillverka deras mycket efterfrågade mikrovågsrätter.

2016 VeeTeeFareShare: VeeTee samarbetar med FareShare för att säkerställa att överskottsprodukter används för att mätta människor i nöd, vilket gör problemet med matavfall till en lösning som gynnar de missgynnade i vårt samhälle. Även om partnerskapet fortfarande är i sin inledande fas har VeeTee redan tillhandahållit tillräckligt med överskottsmat för att göra över 39 000 måltider för utsatta människor som behöver det mest.

Veetee Basmati ris mat hälsosam

VeeTee Basmati

En risklassiker på en minut

Ett äkta basmatiris, odlat vid Himalayas fot i de norra delarna av Indien och Pakistan. Med en smart förpackning, som efter en minut i mikrovågsugnen ger dig ett luftigt ånkokt ris, är början till en riktigt bra måltid klar i ett nafs. Addera grönsaker, kyckling, tofu eller nötkött till ett ris med sin klassiska nötaktiga smak, så har alla hungriga en måltid som är god, näringsrik och hållbar.

Läs mer »

VeeTee Basmati

En risklassiker på en minut

Ett äkta basmatiris, odlat vid Himalayas fot i de norra delarna av Indien och Pakistan. Med en smart förpackning, som efter en minut i mikrovågsugnen ger dig ett luftigt ånkokt ris, är början till en riktigt bra måltid klar i ett nafs. Addera grönsaker, kyckling, tofu eller nötkött till ett ris med sin klassiska nötaktiga smak, så har alla hungriga en måltid som är god, näringsrik och hållbar.

Läs mer »

VeeTee Thai Jasmine

Laga fluffigt ris i mikron

Fluffigt, mjukt och lagom klibbigt utan att klumpa sig eller bli vattnigt. Med VeeTee Thai Jasminris och en minut i mikrovågsugnen kan vem som helst servera sig en perfekt portion thailändskt jasminris. När ugnen plingar väntar ett ris med härlig konsistens, mycket smak och den karaktäristiska svaga jasminblomdoften som passar perfekt i det thailändska eller det kinesiska köket. Addera en vegetarisk grön curry eller kycklingspett i jordnötsås, så är måltiden komplett. VeeTee passar alla som är noga med vad de äter, oavsett om man är vegan, vegetarian eller föredrar kött som proteinkälla.

Läs mer »

VeeTee Thai Jasmine ris hälsosam mat kost

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK