Låt proteinpulver bli en del av din dagliga kost.

Låt proteinpulver bli en del av din dagliga kost.

Vilka proteinkällor finns om jag inte äter kött?

Publicerad: 7/3

I Sverige är det allt fler som väljer bort kött och kyckling till förmån för de miljövänliga och klimatsmarta växtbaserade proteinerna. Det är viktigt att känna till att det inte är lika lätt att hitta näringstäta proteinkällor från växtriket. Bland annat kan kroppen inte tillgodogöra sig växtproteiner på samma sätt som från animalier. 

Vissa väljer bort kött av etiska skäl. Andra av miljö- och hälsoskäl. Oavsett, så är det en god idé att se över sin kost. Protein är en av kroppens viktigaste byggstenar. Vi behöver det för att överleva. För en person som inte har en aktiv livsstil ligger det dagliga proteinintaget på ett gram per kilo kroppsvikt. Tränar du regelbundet behöver du öka intaget. Dina muskler består i huvudsak av protein, och större muskler är lika med ökad proteinomsättningen. 

Inom växtriket finner du proteiner i bland annat kikärtor, gröna ärtor, nötter, tofu, fröer och spannmål. Protein finns också i mjölk och yoghurt. Äter du ägg är det en fullvärdig proteinkälla.

Intar du enbart proteiner från växtriket är det en bra idé är att äta varierat. Men för vegetarianer och veganer kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med protein via maten.   Att komplettera kosten med ett proteinpulver kan göra skillnad, speciellt om du har en aktiv livsstil.

Ris, mandel, hampa och ärtproteiner lämpar sig bra för dig som inte vill ha animalier.   Protein i pulverform kan användas på olika sätt – att blanda i din smoothie, juice, vatten eller värma i någon av de växtbaserade mjölkersättningarna tillsammans med kokosolja.

Låt helt enkelt proteinpulver bli en del av din dagliga kost

Se alla nyheter »

Alla rättigheter reserverade Scandinavian Green Trade ©2022
Cookies | Sidkarta | Webb: Precis Reklam i Yodo CMS

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK