Därför är det bra med fett från kokos.

Därför är det bra med fett från kokos.

Varför är det så bra med fett från kokos?

Publicerad: 21/4

Naturens guld. Så kallas den stabila kokosoljan som har ökat i popularitet de senaste åren.

Den förekommer i två varianter, dels som extra virgin kokosolja och som raffinerad luktfri kokosolja, Jungfruoljan kännetecknas av den rena vita färgen, söta aromen och lena smaken av kokos. En rejäl tesked kallpressad virgin kokosolja i kaffet ger en rund, mjuk smak och just den här sorten sprider en mild härlig doft av kokos i rummet.

Den raffinerade oljan varken doftar eller smakar, och är därför perfekt till bakning och matlagning.

Kokosolja finns även i en annan form, nämligen som MCT-olja och har blivit en snackis i hälsokretsar.

Till skillnad från andra fetter tas det transparanta fettet direkt upp i tarmens slemhinna. I levern omvandlas det till energipackade ketoner som klättrar upp till hjärnan – utan hjälp av insulin. Äter du lågkolhydratkost är MCT perfekt. Fettet ger snabbt energi, påverkar hunger och mättnad och bidrar till ett jämnare blodsocker. När hjärnan får tillräckligt med energi blir det vegetabiliska fettet ett stöd för minnet.

På marknaden hittar man två typer av MCT-oljor, dels 100% C8 och C8 60%/C10 40%.

MCT C8 kallas premiumvarianten. C8 står för kaprylsyra och är bränslet som ger mental vitalitet – en härlig energikick.

MCT C10 är kaprinsyra och ett stöd för matsmältnings- och immunsystemet. Den bidrar till att skydda mot bakterier, virus och parasiter.
Dosera försiktigt i början. Ta en tesked de första två till tre veckorna tills du vant dig. Det kan nämligen bli fart på magen. Öka sedan försiktigt när du känner att magen tolererar oljan.

Den dominerande fettsyran i kokosolja är laurinsyra och genom att använda både kokosolja och mct olja får man en riklig mängd av de tre viktigaste fettsyrorna.

Kokosfett kan också användas utvärtes – i håret och på nariga händer, och som en del i en massageolja. Lite kokosfett i ett hett bad ger mjukhet till torr hud. Allt fler anser att kokosfett är ett måste i husapoteket.

Kika in våra kokosbaserade produkter här »


Agri Lifes MCT-olja 

Organic extra virgin coconut oil 280ml

Organic extra virgin coconut oil 500ml

Organic pure odourless coconut oil 280ml

Organic pure odourless coconut oil 500ml

 

Se alla nyheter »

Alla rättigheter reserverade Scandinavian Green Trade ©2022
Cookies | Sidkarta | Webb: Precis Reklam i Yodo CMS

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK