Magnesium minskar trötthet och får musklerna att slappna av.

Magnesium minskar trötthet och får musklerna att slappna av.

Magnesium minskar trötthet och får musklerna att slappna av

Publicerad: 15/3

Magnesium är en populär mineral som gör underverk för vårt välmående.

Mineralen styr en mängd livsviktiga funktioner i kroppen, och ser till att hundratals av kroppens enzymer fungerar som de ska. Magnesium bidrar till normala neuromuskulära funktioner, och ger hjälp vid muskelkramper. Magnesium är omtyckt bland de som tränar eftersom mineralen bidrar till muskeltillväxt. Och en varm sommardag hjälper magnesium till att hålla elektrolytbalansen, så att du inte blir yr och mår dåligt.

Har du svårt att somna på kvällen kan magnesiumets muskelavslappnande funktion hjälpa dig att komma till ro. Kanske känner du till att magnesium även har en viktig roll i kroppens energiproduktion. När kroppen fått den mängd den behöver kan trötthet och utmattning dämpas, och du känner dig piggare. Magnesium stödjer immunsystemet, och är viktigt för att nervsignalerna som går till muskler och hjärta ska fungera normalt.

När vi blir äldre är det bra att få i sig magnesium så att inte skelettet urlakas. Magnesiumbrist kan uppstå vid kostrestriktioner och vissa sjukdomar. Det lär finnas ett samband mellan lägre magnesiumnivåer och psykisk stress.

Brister kan leda till mental trötthet och nedstämdhet, benskörhet och muskelsvaghet, som du kan känna av som darrningar.

Om du tar ett kosttillskott med magnesium och får i dig för mycket, ja, då blir det fart på magen.

Att äta en mångsidig och balanserad kost är basen i god hälsa. Livsmedel rika på magnesium är bladgrönsaker, frön (pumpa/chia), bönor (vita,mung), cashewnötter, kikärtor, fullkornsprodukter samt fisk, kött och skaldjur.

Ifall man är ordinerad läkemedel eller har någon form av sjukdom är det bäst att först rådfråga sin läkare om ett intag av magnesiumtillskott är lämpligt.

Se alla nyheter »

Alla rättigheter reserverade Scandinavian Green Trade ©2022
Cookies | Sidkarta | Webb: Precis Reklam i Yodo CMS

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK