Kollagen – en viktig byggsten för kroppen

Kollagen – en viktig byggsten för kroppen

Kollagen – en viktig byggsten för kroppen

Publicerad: 30/5

Tycker du att huden i ditt ansikte har blivit slapp, och att den hänger lite. Kanske har fårorna blivit djupare. Det beror på att din egen produktion av kollagen har minskat, men det är helt naturligt för den avtar för alla i takt med åldern. Tråkigt nog sinar den egna produktionen av kollagen ganska tidigt. Redan runt 25 börjar den avstanna och den processen pågår resten av livet.

Kollagen är ett protein som fungerar ungefär som ett fyllnadsmaterial. Det ger spänst, fasthet och ett ungdomligt utseende. Även yttre faktorer som rökning, luftföroreningar och för mycket solljus snabbar på nedbrytningen av kollagen.

Men kollagen är inte bara ett skönhetsämne, det är också viktigt för senor, muskler, ben och brosk. Fortfarande är man inte riktigt säker på om viss kost och kosttillskott med kollagen hittar ut till hud och leder, där de kan göra skillnad. Men det kan ju vara värt att prova.
Benbuljong, fisk, tomater, spirulina, bönor, äggvita och vitlök är exempel på mat som stödjer kroppens kollagenproduktion.

Det finns olika sorters kollagen, men alla har förstås inte samma effekt. När kollagenet är hydrolyserat har det brutits ner och blivit till mycket små ämnen. Det tycks som om just de här kollagenpetiderna kan minska rynkdjupet och ge huden elasticitet.

Våra kollagenprodukter hittar du här:
Kollagen sport
Keto Kollagen + MCT
Kollagen Beauty
Marine Collagen Peptan Blend
Marint Kollagenpulver
Kollagen 100% Peptan

Se alla nyheter »

Alla rättigheter reserverade Scandinavian Green Trade ©2022
Cookies | Sidkarta | Webb: Precis Reklam i Yodo CMS

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK