MCT-olja är framställd till 100% av kokosnötter.

MCT-olja är framställd till 100% av kokosnötter.

Fördelar med MCT-olja

Publicerad: 24/1

MCT-olja har funnits länge på på marknaden men det är i första hand aktiva och idrottare som har upptäckt fördelarna med oljan, både ur hälsoaspekt och i deras idrottsutövande.

Kan det vara något för dig? Här ger vi er tre anledningar till att ni ska prova

 

MCT-olja kan främja viktminskning

En studie visade att personer som tog 2 matskedar MCT-olja som en del av sin frukost, åt mindre mat till lunch jämfört med de som inte tog MCT-olja. Samma studie fann också en lägre ökning av triglycerider och glukos med MCT-olja, vilket också kan påverka mättnadskänslan.

 

MCT-olja kan vara en bra energikälla

På grund av sin korta kedjelängd transporteras MCT snabbt från tarmen till levern och kräver inte att galla bryts ner som fetter med längre kedja gör. I levern bryts fetterna ner för att antingen användas som bränsle eller lagras som kroppsfett. Eftersom MCT lätt kommer in i cellerna utan att brytas ned, kan de användas som en omedelbar energikälla.

 

MCT-olja kan främja kognitiv funktion

När du går på en ketogen diet kan MCT också omvandlas till ketoner i levern. Dessa ketoner kan passera genom din blod-hjärnbarriär, vilket gör dem till en energikälla för dina hjärnceller.

 

Läs mer och beställ MCT-olja i webbshoppen »


Titta på ett YouTube-klipp med Thomas DeLauer. Nya studier indikerar att man inte behöver finna sig i ketos för att man ska kunna dra nytta av dessa effekter för hjärnan.

 

NOTERA: De som aldrig använt MCT-olja tidigare kan känna illamående eller få orolig mage om de direkt börjar med tre matskedar per dag. Börja försiktigt och öka intaget stegvis tills du kan hantera den rekommenderade dosen.

Se alla nyheter »

Alla rättigheter reserverade Scandinavian Green Trade ©2022
Cookies | Sidkarta | Webb: Precis Reklam i Yodo CMS

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK