Agri Life MCT-olja av hög kvalitet. Framställd av 100% kokosnötter.

Agri Life MCT-olja av hög kvalitet. Framställd av 100% kokosnötter.

Därför ska du ta MCT-olja

Publicerad: 9/6

MCT-olja är den doftlösa och genomskinliga oljan som är mest känd för att ge mättnad och stabilisera blodsockret. En del tar en matsked i sitt morgonkaffe för att hålla sig mätta och belåtna under dagen. Andra tar den på eftermiddagen när energin ofta dalar.

MCT är en förkortning för Medium Chain Triglycerides, det vill säga medellånga fettsyror.

Men vad är det egentligen som skiljer MCT-olja från andra kokosoljor?

Först och främst har MCT-oljan flera hälsosamma egenskaper och passar dig som vill investera i en livsstilsförändring, och planerar att följa paleokosten eller den fettrika ketokosten. Vid ketos använder kroppen fett för att producera energi istället för kolhydrater, och här fyller MCT-oljan en viktig funktion.

Till skillnad från andra fetter tas MCT-oljan direkt upp i tarmens slemhinna. I levern omvandlas sedan oljan till ketoner som vandrar upp till hjärnan och blir till energi.

MCT delas in i olika grupper som baserar sig på längden på fettsyran. Därför ser du en siffermärkning på flaskan.

MCT8 räknas som premiumvarianten tätt följt av MCT10.

MCT-oljan tar en snabbfil genom kroppen och hoppar förbi matsmältningen. Denna process behöver inte hjälp av insulin. Din hjärna, men också dina muskler får snabbt tillgång till energi.

Äter du en lågkolhydratkost ger MCT-olja bränslet du behöver för att fungera normalt. Det är förstås ingen bra idé att ta MCT-olja om du äter snabbmat och mycket bröd.

MCT8, som innehåller ren kaprylsyra, har en positiv inverkan på kända välfärdssymtom. MCT8 är också antibakteriell och smörjer smidigt tarmens insida.

MCT10, som innehåller kaprinsyra, stödjer immunsystemet och skyddar mot infektioner. MCT10 är också ett bra för tarmens hälsa. Oljan kan motverka bakterier, virus och svamp som candida albicans.

Har du förstoppning hjälper MCT till att normalisera tömningen av tarmen.

Snabb energi och uthållighet för de som tränar

MCT är populärt bland de som tränar eftersom oljan ger snabb energi och uthållighet utan kolhydrater. Både till hjärna och muskler.

För dig som följer en kalorirestriktion kan energitapp och frusenhet vara besvärligt. Tar du då MCT-olja kommer du att märka att fettet stimulerar värmeproduktionen i kroppen. Det gör inte bara att du känner dig varmare, oljan stödjer även förbränningen samtidigt som den minskar aptiten och därmed en känsla av mättnad.

MCT-oljan tycks ha en positiv inverkan på näringsupptaget. Även hjärta- och kärl mår bra av oljan. MCT-olja har blivit en trend som verkar vara här för att stanna, och den är en bra investering i en sund livsstil.

Men börja försiktigt med en tesked den första och kanske även den andra veckan för att sedan öka intaget till mellan en och. två matskedar. Ta max fyra matskedar under en dag. Om du tar för mycket kan det bli oönskad fart på magen.

Beställ Agri Life MCT Olja här » 

Se alla nyheter »

Alla rättigheter reserverade Scandinavian Green Trade ©2022
Cookies | Sidkarta | Webb: Precis Reklam i Yodo CMS

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK