Protein är en viktig byggsten i våra muskler och behövs för att bygga muskler.

Protein är en viktig byggsten i våra muskler och behövs för att bygga muskler.

Då kan ett proteintillskott göra nytta

Publicerad: 29/4

Protein är en del av den dagliga kosten som är både gott och inte särskilt svårt att få i sig. Men det finns några tillfällen i livet då ett proteintillskott kan komma till nytta. När vi tänker proteintillskott ser vi kanske en muskelbyggare framför oss som tar en proteindrink inför ett träningspass.

Protein är en viktig byggsten i våra muskler och behövs för att muskelutvecklingen ska bli så effektiv som möjligt när vi tränar. Den som tränar riktigt hårt kan ha svårt att få i sig tillräckligt med protein i sin vardagskost. Då fyller en proteinberikad kost eller en shake med proteinpulver verkligen sin funktion. För en vanlig motionär räcker detmgenerellt med att äta en varierad kost, men för dig som vill bygga muskler kan du med fördel ta 2–3 gram protein eller proteinpulver per kilo kroppsvikt.

Det finns en annan grupp som kan ha nytta av proteinpulver. För dem som vill gå ner i vikt eller andra som har svårt att hålla vikten av olika anledningar, kan proteinpulver vara en riktigt smidig lösning. För protein ger längre mättnad än vad kolhydrater gör. Nu kan det visserligen kännas tråkigt att ersätta kött, kyckling eller fisk med ett proteinpulver. Men gör du det på rätt sätt kan måltiden bli lika god som nyttig – och hjälpa dig att få det resultat du önskar.

Du vet säkert att protein i kombination med fett mättar ännu mer – och du behöver inte så mycket för att hålla mättnaden länge. Den där dippen många får på jobbet sen eftermiddag kan snabbt bli avhjälpt med en hälsosam drink baserad på proteinpulver.

Det är förstås minst kaloririkt att blanda proteinpulver i vatten, även om det är godare att bland med något annat som varm kokosmjölk eller mandelmjölk. Oavsett så gör det gott i magen och din trötthet försvinner snabbt. Och med just det här proteinmellanmålet står du dig fint ända fram till middagen. Drycken ger också tillräckligt med energi om du tänker ta en långpromenad eller bestämt dig för att träna ett hårt pass.

Vill du ha en mer näringstät och mättande variant kan du tillsätta något superpulver som spirulina, vetegräs eller maca och för dig som är vegan eller vegetarian finns alternativ som mandel-, ris- och ärtprotein.

När du vill tappa kilon är ju det allra viktigaste att uppnå ett kaloriunderskott. Så välj proteinpulver noga, för en del kan innehålla väl mycket socker.

Kika in våra proteinprodukter här »


Jennies proteinpulver vanilj 750g

Absolute pea protein vanilla 350g

Organic almond protein 350g

Organic rice protein 500g

Organic vegan protein blend 400g

-

Se alla nyheter »

Alla rättigheter reserverade Scandinavian Green Trade ©2022
Cookies | Sidkarta | Webb: Precis Reklam i Yodo CMS

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK