Agave (Agave americana) är en suckulent växtart.

Agave (Agave americana) är en suckulent växtart.

Baka med kokos och agave

Publicerad: 17/10

Vi lever i dag i en tid när utbudet av mat är stort, men långt ifrån all mat är bra för vår hälsa. Vår medvetenhet om livsmedel, dess innehåll och vad de kan göra för vår hälsa ökar.

Allt fler lever sunt och strävar efter att ha en livsstil som gör att vi mår bra. Att byta ut mindre bra produkter och göra nyttigare val har blivit en självklarhet för de hälsomedvetna.

Gillar du att baka så finns det bra alternativ till socker – sötningsmedel som inte bara smakar gott, de är även näringsrika. Dit hör kokossocker som ger fin och mjuk sötma när du bakar.

Jämfört med vanligt socker, som till stor del består av tomma kalorier innehåller kokossocker en hel del antioxidanter, men också mineraler som järn, magnesium och zink samt flera B-vitaminer.

Fördelen med kokossocker i jämförelse med socker är också att de inte påverkar blodsockret lika mycket. Det är dock viktigt att känna till att kokossocker innehåller fruktos, och den som är känslig för socker ska inte äta för mycket.

Kokossocker har en mild smak av kola och passar därför bra i bakning. Och du kan använda samma dosering som socker i recepten.
-

Agave som sötningsmedel

Agave sirap är ett annat sötningsmedel. Det passar bra i bakning och är fint att ha i allt från kaffet till smoothies och glass. Bakar du kakor kanske du uppmärksammar en krispighet. Agave både konserverar och binder vätska.

Agave smakar mer som honung, men smaken kan variera beroende på vilken planta den kommer ifrån. Tänk på att agave är cirka 25 procent sötare än socker när du doserar.

Precis som kokossocker innehåller agavesirap fruktos, men den har inte heller lika stark påverkan på blodsockret. Agavesirap innehåller dessutom ungefär hälften så mycket kalorier som socker.

Agave-plantan växer i Mexiko, och där prisades den högt på grund av att den användes för att göra tequila på. Under mitten av 1700-talet namngav Carl von Linné plantan i ett av sina verk som agave americana.

Oavsett vad du väljer som alternativ till sötningsmedel är det mer fördelaktigt för hälsan än socker. Prova dig fram och se vad som faller dig i smaken.


Just nu har vi kampanj på ett flertal artiklar för bakning och matlagning, t.ex Agave inulin-socker-sirap, Kokosmjölk-socker-sirap-mjöl-pulver, kika in Kampanjen här »
-

Se alla nyheter »

Alla rättigheter reserverade Scandinavian Green Trade ©2022
Cookies | Sidkarta | Webb: Precis Reklam i Yodo CMS

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK